Print

Ingang spoeddienst uur lang geblokkeerd door tientallen foutparkeerders

Written by Administrator on . Posted in uit de media

Er zijn beelden opgedoken van een incident dat zich eerder deze week aan de ingang van de spoeddienst van AZ Lokeren heeft voorgedaan. Een heel reeks auto's blokkeerde er gedurende bijna een uur de rijweg, waardoor ziekenwagens niet konden uitrijden.

 “Een buurtbewoner merkte maandagavond tientallen mensen van vreemde origine op die zich allemaal naar de spoeddienst van het ziekenhuis begaven. Ze lieten hun voertuigen in overtreding achter op de rijweg. Het veroorzaakte een totale chaos in de buurt. De politie werd op de hoogte gebracht, maar kwam volgens de buurtbewoner pas heel laat opdagen. Intussen stonden heel wat andere voertuigen geblokkeerd en was ook de in- en uitrit voor de ziekenwagens versperd”, vertelt gemeenteraadslid Lena Van Boven (Vlaams Belang).

Zij vroeg zowel burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD) als politiekorpschef Patrick Trienpont om meer uitleg. “Want ik stel me toch wel vragen over de beveiliging van de spoeddienst. Vorig jaar was er ook een voorval met een gestolen ambulance. We leven in een tijd waarin het geweld tegen hulpverleners steeds toeneemt. De beveiliging moet dan ook aangepast worden aan deze tijd, hoe jammer dat ook is”, zegt Van Boven.

Zowel Anthuenis als Trienpont laat echter weten dat het onderzoek nog loopt en er behalve enkele parkeerovertredingen voorlopig nog geen verdere klachten bekend zijn. Ook Luc De Block, voorzitter van AZ Lokeren, heeft geen weet van incidenten op de spoeddienst zelf.

Overlijden

In het verleden trad de Lokerse politie wel steevast kordaat op tegen onaangepast verkeersgedrag. Onlangs nog werden overtreders die tijdens een trouwstoet het verkeer belemmerden voor de rechtbank gebracht. “We vermoeden dat wat er deze week aan het ziekenhuis gebeurd is, te maken heeft met een overlijden in Daknam binnen de allochtone gemeenschap”, zegt burgemeester Anthuenis. “Maar uit respect voor de privacy van de families kunnen we daar niet over communiceren. Het staat uiteraard buiten kijf dat onze politiediensten heel alert zijn en dat de werking van ons ziekenhuis op geen enkel moment in het gedrang mag komen. Maar nogmaals, verder onderzoek zal moeten uitmaken of dat zo was en wie daarvoor aansprakelijk is.”

Uit "Het Nieuwsblad" - 13 mei 2018

zie ook: Sceptr