Print

Waalse lezing op Vlaamse feestdag

Written by Administrator on . Posted in uit de media

De officiële 11 juliviering in Lokeren werd geopend met een lezing van de Waalse journalist Frédéric Deborsu onder de titel ‘Alles wat u altijd al wilde weten over Wallonië maar nooit durfde vragen’.

Veel interesse kon Deborsu niet losweken want slechts een vijftigtal mensen vulde de zaal. Daaronder nog heel wat genodigden.

Misschien is dat wel jammer, want het is goed dat een Vlaming meer te weten komt over Wallonië. Maar moet dat nu met Vlaamse subsidies op 11 juli? Want het stadsbestuur vroeg en kreeg voor dit evenement een subsidie van 2.000 euro van de organisatie van Vlaanderen Feest!, terwijl echte Vlaamse volksfeesten in de wijken het met 170 euro moesten stellen.

N.B. Op het eind werd de vraag gesteld door Deborsu wie er eigenlijk vóór een onafhankelijk Vlaanderen is. Er antwoordde maar 1 iemand positief: Lena Van Boven. Meteen na de voorstelling werd zij door één v/d NVA-ers gecomplimenteerd omdat hij het moedig vond dat ze haar vinger in de lucht had gestoken! Het wordt dus steeds duidelijker dat de meeste NVA-ers niet (meer) weten waarvoor de 'V' in hun naam staat én indien wel, ze het afzweren ten voordele van de politieke correctheid ! Van dit soort mensen hangt momenteel de toekomst van Vlaanderen af....